Predstavnički dom FBiH
0

Danas o "giljotini propisa"

FENA
U Sarajevu je za danas najavljena vanredna sjednica Predstavničkog doma u Parlamentu Federacija Bosne i Hercegovine na kojoj treba da bude riječi o takozvanoj "giljotini propisa" kao načinu za izmjenu odredbi više federalnih zakona koje su se u praksi pokazale nedjelotvornim.

Nakon toga će predsjedavajući Safet Softić nastaviti redovnu sjednicu, prekinutu jučer poslije podne zbog nedostatka kvoruma.

Kako jučer nije bilo odgovornih izvjestilaca za raspravu o reviziji korisnika boračko-invalidske zaštite, Softić je najavio mogućnost da to pitanje bude pokrenuto u današnjem nastavku.

Na dnevnom redu se očekuje i analiza stanja u elektroenergetskom sektoru Federacije koju je uime parlamentarnog odbora za energetiku, rudarstvo i industriju zatražio poslanik Mirza Kušljugić.

Prije jučerašnjeg prekida, poslanici su većinom glasova prihvatili godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena BiH za razliku od izvještaja o pretprošlogodišnjem i prošlogodišnjem radu federalne Agencije za bankarstvo te o finansijskom poslovanju i realizaciji programskog plana Radio-televizije Federacije BiH.