{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas o "giljotini propisa"

F
28.7.2010. u 08:21
0
0
Danas o "giljotini propisa"
0
Danas o "giljotini propisa"
U Sarajevu je za danas najavljena vanredna sjednica Predstavničkog doma u Parlamentu Federacija Bosne i Hercegovine na kojoj treba da bude riječi o takozvanoj "giljotini propisa" kao načinu za izmjenu odredbi više federalnih zakona koje su se u praksi pokazale nedjelotvornim.
Nakon toga će predsjedavajući Safet Softić nastaviti redovnu sjednicu, prekinutu jučer poslije podne zbog nedostatka kvoruma.

Kako jučer nije bilo odgovornih izvjestilaca za raspravu o reviziji korisnika boračko-invalidske zaštite, Softić je najavio mogućnost da to pitanje bude pokrenuto u današnjem nastavku.

Na dnevnom redu se očekuje i analiza stanja u elektroenergetskom sektoru Federacije koju je uime parlamentarnog odbora za energetiku, rudarstvo i industriju zatražio poslanik Mirza Kušljugić.

Prije jučerašnjeg prekida, poslanici su većinom glasova prihvatili godišnji izvještaj o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmena BiH za razliku od izvještaja o pretprošlogodišnjem i prošlogodišnjem radu federalne Agencije za bankarstvo te o finansijskom poslovanju i realizaciji programskog plana Radio-televizije Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: