Skupština RS-a
0

Danas o brisanju prefiksa "Bosanski"

FENA
Sjednica Narodne skupštine RS-a, na kojoj će se razmatrati Nacrt zakona o teritorijalnoj organizaciji RS-a, zakazana je za ponedjeljak, 15. decembra, u Banjoj Luci. Vlada RS-a predložila je ovim zakonom da se iz naziva općina Bosanski Brod i Bosanska Kostajnica briše prefiks „Bosanski“.

U prijedlogu dnevnog reda je i Izvještaj o saradnji institucija RS-a sa Haškim tribunalom za period od 1. jula do 30.septembra ove godine.

Prijedlozi zakoni o uređenju prostora i građenju, o upravnoj inspekciji, izmjene zakona o penzijskom i zdravstvenom osiguranju, te izmjene zakona o ostvarivanju prava na naknadu materijalne i nematerijalne štete u periodu ratnih dejstava od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine bit će na sutrašnjem zasjedanju.

Razmatrat će se i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o dječijoj zaštiti, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Spomen-području Donja Gradina, te informacije o stanju u oblasti obrazovanja i o stanju u oblasti kulture i

Pred poslanicima će biti i nacrti zakona o nafti i naftnim derivatima, o banjama, o javnom-privatnom partnerstvu, o državnim stanovima nad kojima ne postoji stanarsko pravo, kao i, između ostalog, izvještaj Glavne službe za reviziju o konsolidovanom izvještaju Vlade RS-a za prošlu godinu i poslovanju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a za 2007. godinu.