{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak sjednice Vlade FBiH

F
18.4.2011. u 08:11
0
2
Danas nastavak sjednice Vlade FBiH
0
Danas nastavak sjednice Vlade FBiH
Radna sjednica Vlade Federacije BiH koja je počela u četvrtak bit će nastavljena u ponedjeljak, a na dnevnom redu je između ostaloga i Informacija o broju službenih automobila s karakteristikama.
Služba za zajedničke poslove Federacije BiH uputila je federalnoj vladi konačan izvještaj o broju automobila kojima raspolaže Vlada Federacije BiH i 64 federalne institucije.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog rješenja o nominovanju za razrješenje članova Nadzornog odbora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, kao i Prijedlog rješenja o nominovanju za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar.

U prvom dijelu sjednice Vlada FBiH u četvrtak je dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora "BH-gasa" na korekciju cijene prirodnog gasa.

Data je saglasnost i za popunjavanje radnih mjesta u 24 federalna ministarstva, federalne uprave i federalne upravne organizacije upražnjenih po osnovu dobrovoljnog istupanja iz državne službe, penzioniranja ili smrti.

Vlada je u četvrtak usvojila i izmjene i dopune odluka kojima se regulira visina naknada za rad u komisijama za administrativna pitanja i za statusna pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika.

Shodno već donesenim odlukama i rješenjima i u ovim radnim tijelima za članove je utvrđena visina mjesečne naknade od 350 KM (dosad je bila 495 KM), a sekretarima komisija 300 KM.

Nakon sjednice Ured za informiranje Vlade Federacije BiH proslijedit će saopćenje za medije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: