BiH
0

Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će danas, u nastavku ranije prekinute sjednice, razmatrati imenovanje ombudsmena u Instituciju ombudsmena za ljudska prava BiH.

Ad hoc komisija za imenovanje tri ombudsmena u Instituciju ombudsmena za ljudska prava BiH je sačinila rang liste kandidata za izbor ombudsmena. Sačinjene su četiri liste jer je i jedan kandidat iz reda ostalih.

Pred poslanicima će se naći i Prijedlog zaključaka Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma povodom rasprave o tački "Poslovanje Javnog RTV servisa BiH i mjerama prevladavanje stanja utvrđenog revizorskim izvještajima o finansijskom poslovanju Javnog RTV servisa BiH za 2005. i 2006. godinu“.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog rezolucije o osudi komunističkih režima čiji je podnosilac Momčilo Novaković.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javnog preduzeća novinsko-izdavačka organizacija Službeni list BiH za 2007. godinu.

Bit će razmatran i Prijedlog zaključka poslanika Rifata Dolića o izradi i podnošenju informacije Vijeća ministara BiH o stanju i statusu imovine države, firmi i građana BiH u zemljama nastalim raspadom bivše SFRJ sa planom aktivnosti na njenoj zaštiti i preuzimanju od strane legalnih vlasnika.

Predviđeno je razmatranje Izvještaja komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o prijedlogu zaključka poslanika Sadika Ahmetovića u vezi sa sazivanjem sjednice Vijeća ministara BiH radi razmatranja Zahtjeva decertificiranih policajaca, kao i izbor člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) u skladu s članom 8. Zakona o VSTV-u.