{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma Federacije

F
26.4.2006. u 10:01
0
0
Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma Federacije
0
Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma Federacije
U Sarajevu će danas biti nastavljena 24. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
Ova sjednica započela je jučer i prekinuta je nakon što su poslanici većinom glasova odbacili Prijedlog zakona o pomilovanju u FBiH. Klub poslanika SDA najavio je da će u današnjem nastavku najvjerovatnije izraziti sumnju u rezultate jučerašnjeg glasanja i zatražiti ponovno glasanje, ali ovog puta pojedinačnim izjašnjavanjem poslanika o zakonu o pomilovanju.

Predloženim zakonom predviđa se da pomilovanje ne mogu dobiti jedino počinicoi krivičnih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida. Ranije zakonodavstvo u ovoj oblasti bilo je oštrije i onemogućavalo je pomilovanje i za krivična djela utaje poreza, silovanja i sprečavanja povratka.

Dnevnim redom 24. sjednice Predstavničkog doma predviđeno je i razmatranje zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza FBiH, zatim o finansijskoj policiji te o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica s djecom.

U dnevni red je uvrštena i informacija o stanju u Investicijskoj banci FBiH.

Na inicijativu poslanika Mirensa Ajanovića, Dom treba da dobije odgovor šta će biti s nedavnim zahtjevom poslanika o odgađanju poskupljenja električne enrgije u FBiH koje je zatraženo dok Vlada ne donese program zaštitnih mjera za kategorije stanovništva najviše pogođene ovim poskupljenjem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: