{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak sjednice Doma naroda FBiH

F
11.2.2010. u 07:46
0
1
Danas nastavak sjednice Doma naroda FBiH
0
Danas nastavak sjednice Doma naroda FBiH
U Sarajevu je za danas najavljen nastavak redovne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine od 28. januara.
U preostalom dnevnom redu su nacrti zakona o stočarstvu, zatim o zaštiti zdravlja bilja u Federaciji te nacrt o izmjenama i dopunama Zakona o sjemenu i sadnom materijalu.

Iz zdravstevnog sektora su u proceduri zakoni također u formi nacrta, a odnose se na apotekarsku djelatnost i na prava i obaveze pacijenata.

U prvom dijelu ove sjednice održanom 28. januara odlučeno je da se delegati izjašnjavaju o Prijedlogu federalnog zakona o veterinarstvu tek na sljedećoj sjednici Doma naroda.

Dopredsjedavajući Besim Imamović, ujedno delegat Kluba bošnjačkog naroda u ovom domu, bezuspješno je tražio da u dnevnom redu aktuelne budu i prijedlozi za odluke koje bi se odnosile na pojedine trase autocesta na koridoru 5-C.

Kako su delegati iz Kluba hrvatskog naroda najavili da će pokrenuti pitanje vitalnog nacionalnog interesa u slučaju uvažavanja Imamovićevog zahtjeva i glasanja o tim odlukama, Kolegij Doma je odlučio da delegati sačekaju mišljenje Federalne vlade, a sve, kako je objasnio predsjedavajući Stjapen Krešić, u funkciji da radovi na izgradnji kKoridora 5-C počnu što prije.

Jednom od odluka koje je predlagao Besim Imamović bio bi odobren evropski kredit Federaciji za izgradnju sjeverne dionice koridora kroz Posavinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: