Skupština RS
0

Danas nastavak rasprave zaduženju prema MMF-u

SRNA
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić prekinuo je sinoć sjednicu parlamenta i njen nastavak zakazao za danas, kada će biti nastavljena rasprava o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF).

U današnjem dijelu zasjedanja poslanici Narodne skupštine RS trebalo bi da razmatraju i prijedloge zakona o vinu i rakiji, te o o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

 U nastavku sjednice    biće riječi i o   prijedlozima  zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi, o organskoj prizvodnji hrane, kao i o veterinarskim lijekovima i veterinarsko-medicinskim proizvodima. 

Očekuje se i  rasprava  o 16 nacrta zakona, među kojim  i o  o prenošenju  prava svojine na kapitalu RS u preduzećima koja obavljaju komunalne djelatnosti na jedinice lokalne samouprave, o posredovanju i zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, o matičnim knjigama, te o naknadama za vršenje usluga premjera i korišćenje podataka katastra nepokretnosti i katastra zemljišta.

Planirano je i razmatranje pet informacija, dva izvještaja i nekoliko prijedloga odluka.