{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak četvrte redovne sjednice Predstavničkog doma FBiH

F
5.9.2007. u 08:44
0
0
Danas nastavak četvrte redovne sjednice Predstavničkog doma FBiH
0
Danas nastavak četvrte redovne sjednice Predstavničkog doma FBiH
U Sarajevu ce danas u 10 sati biti nastavljena četvrta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, otvorena prije ljetnje pauze u radu Parlamenta.
Na dnevnom redu su izmedju ostalih tačaka Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka koji je u parlamentranu proceduru po hitnom postupku uputio poslanik Muhamed Moranjkić.

Poslanik Dervo Bandić uputio je prema skraćenoj proceduri Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima, a Džemail Silajdžić Prijedlog zakona o dopunama Zakona koji se odnosi na propise iz zdravstvenog osiguranja u Federaciji.

Na incijativu poslanickih klubova Socijaldemokratske partije i Bosanskohercegovačke patriotske stranke - Sefer Halilovic, Predstavnički dom je jučer imao vanrednu sjednicu o ugovoru koji se odnosi na privatizaciju Željezare Zenica.

Na sjednici su prihvaćene mjere koje je predložio resorni federalni ministar Vahid Hećo, a odnose se na poboljšanje statusa radnika u Mitaal Steelu d.d., pravnom subjektu nastalom u procesu privatizacije zeničke kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: