{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak 18. sjednice Doma naroda FBiH

F
FENA
22.1.2009. u 07:56
0
0
Danas nastavak 18. sjednice Doma naroda FBiH
0
Danas nastavak 18. sjednice Doma naroda FBiH
U Sarajevu je za danas najavljen nastavak 18. sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta.
Akcioni plan prevencije i suzbijanja maloljetničke delikvencije jedna je od tačaka dnevnog reda.

Plan je razmatrao Predstavnički dom Parlamenta Federacije, a izradila ga je Federalna vlada i obrazložila da je usklađen s državnom strategijom u ovoj oblasti.

Jedna od sugestija iz Predstavničkog doma je da treba izmijeniti neke zakone u Federaciji BiH kojima se preventivno i na drugi način djeluje u suzbijanju maloljetničkog kriminala.

Prema Vladinom objašnjenju, Akcioni plan za prevenciju i suzbijanje maloljetničke delikvencije sastoji se iz dva dijela. U prvom su definirane mjere koje treba realizirati u obrazovnom sistemu (bez represivnog djelovanja), a u drugom je propisano normativno-institucionalno djelovanje.

Problem maloljetničke delikvencije kulminirao je nakon što su februara prošle godine godine u jednom sarajevskom tramvaju učenika Denisa Mrnjavca napali i usmrtili vršnjaci.

Ova smrt nije bila jedini slučaj kriminala maloljetnika sa zastrašujućim posljedicama.

Osim plana za prevenciju i suzbijanje kriminala mladih, na dnevnom redu današnje sjednice Doma naroda su izmjene federalnog Zakona o statistici, zatim zakon o zaštiti od požara te izvještaj o radu Federalnog pravobranilaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: