{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak 12. redovne sjednice Doma naroda FBiH

F
23.5.2008. u 08:31
0
0
Danas nastavak 12. redovne sjednice Doma naroda FBiH
0
Danas nastavak 12. redovne sjednice Doma naroda FBiH
U Sarajevu će danas biti održana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
Na dnevnom redu je tekst koji se odnosi na pitanje otkupa bivših vojnih stanova u Federaciji. Službeni naziv mu je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima.

Među ostalim tačkama dnevnog reda su Nacrt programa rada Doma za ovu godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korišćenju zemljišta na nivou Federacije BiH.

Delegati će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica. Predlagač ovog teksta je delegat Asim Mekić.

Današnje zasjedanje Doma naroda je zapravo nastavak 12. redovne sjednice otvorene 23. aprila, ali prekinute istog datuma nakon cjelodnevne rasprave o prijedlogu federalnog premijera Nedžada Brankovića da delegati, pored najavljenih tačaka dnevnog reda, razmotre i Vladine mjere koje je u tom trenutku predlagala za osiguranje novca za isplatu naknada nezaposlenim demobilisanim borcima.

Premijerov prijedlog nije uvažen, pa su mjere razmotrene u međuvremenu na vanrednoj sjednici Doma održanoj 29. aprila.

Današnje zasjedanje treba da počne u 10 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: