BiH
0

Danas na Vijeću ministara okvirni budžet od 2008. do 2010. godine

FENA
Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo da razmatra Dokument okvirnog budžeta za period od 2008. do 2010. godine.

Predviđeno je razmatranje Prijedloga zakona o usvajanju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH i Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera.

Također trebao bi biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o osnivanju Zavoda BiH za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera kao i Nacrt zakona o javnim cestama.

Vijeće ministara bi trebalo razmatrati i Prijedlog programa javnih investicija institucija BiH 2007.-2009. godine, te Prijedlog odluke o formiranju Radne grupe za provođenje Akcionog plana na sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela u vezi sa motornim vozilima.

Trebao bi biti razmatran i Trinaesti monitoring izvještaj Vijeća Evrope o ispunjavanju post-prijemnih obaveza Bosne i Hercegovine kao i Izvještaj sa drugog Ekonomskog dijaloga između BiH i Evropske komisije i Analiza drugog Ekonomskog dijaloga.