RCC
0

Danas koordinacijski sastanak predstavnika regionalnih inicijativa

FENA
Sekretarijat Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) bit će domaćin koordinacijskog sastanka Jadransko-jonske inicijative (AII), Stalnog međunarodnog sekretarijata Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC PERMIS) i Centralnoevropske inicijative (CEI) koji će biti održan u ponedjeljak u Sarajevu.

Ovaj regionalni sastanak analizirat će načine usklađivanja aktivnosti Sekretarijata RCC-a s aktivnostima AII-a, BSEC PERMIS-a i CEI-a i to razmjenom najboljih praksi, razradom zajedničkih projekata i učestvovanjem na događajima organiziranim na različitim nivoima.

Sastanak će otvoriti generalni sekretar RCC-a Hido Biščević, dok će se u uvodnom dijelu prisutnima obratiti i generalni sekretar AII-a ambasador Alessandro Grafini, generalni sekretar BSEC-a ambasador Leonidas Chrysanthopoulos, te generalni sekretar CEI-a ambasador Pietro Ercole Ago.

Prisustvovat će i predstavnici Procesa saradnje zemalja jugoistočne Evrope (SEECP), te predsjedavajućeg CEI-a Republike Moldavije, albanskog predsjedavajućeg BSEC-a i grčkoga predsjedavajućeg AII-a, najavljeno je iz RCC-a.