{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas konferencija Alijanse civilizacija

S
14.12.2009. u 07:57
0
3
Danas konferencija Alijanse civilizacija
0
Danas konferencija Alijanse civilizacija
U Sarajevu će danas biti održana Prva konferencija Alijanse civilizacija za jugoistočnu Evropu, koja će biti posvećena pripremi regionalne strategije za unapređenje interkulturalnog dijaloga među zemljama regiona.
Ministri inostranih poslova iz trinaest zemalja regiona, zajedno sa predstavnicima Španije, Turske, Švajcarske, Švedske i Brazila koji će biti domaćin sljedećeg godišnjeg foruma, pokušaće da dogovore okvir za implementaciju niza konkretnih akcija u oblasti obrazovanja, medija i mladih sa ciljem njegovanja međukulturalnog razumijevanja u regiji.

Učesnicima Konferencije obratiće se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Osim ministara skupu će prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora u BiH, resornih ministarstava, i brojnih nevladinih organizacija, kao i visoke zvanice.

Skup organizuje Ministarstvo inostranih poslova BiH u saradnji sa Sekretarijatom Alijanse civilizacija UN, uz podršku Španije, Švicarske i Turske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: