|

Danas konferencija Alijanse civilizacija

Danas konferencija Alijanse civilizacija
0
S
SRNA
14.12.2009. u 07:57
3
komentara
0

dijeljenja
Danas konferencija Alijanse civilizacija
U Sarajevu će danas biti održana Prva konferencija Alijanse civilizacija za jugoistočnu Evropu, koja će biti posvećena pripremi regionalne strategije za unapređenje interkulturalnog dijaloga među zemljama regiona.
Ministri inostranih poslova iz trinaest zemalja regiona, zajedno sa predstavnicima Španije, Turske, Švajcarske, Švedske i Brazila koji će biti domaćin sljedećeg godišnjeg foruma, pokušaće da dogovore okvir za implementaciju niza konkretnih akcija u oblasti obrazovanja, medija i mladih sa ciljem njegovanja međukulturalnog razumijevanja u regiji.

Učesnicima Konferencije obratiće se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Osim ministara skupu će prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora u BiH, resornih ministarstava, i brojnih nevladinih organizacija, kao i visoke zvanice.

Skup organizuje Ministarstvo inostranih poslova BiH u saradnji sa Sekretarijatom Alijanse civilizacija UN, uz podršku Španije, Švicarske i Turske.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...