{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas je Dan Granične policije BiH

S
6.6.2008. u 10:58
0
0
Danas je Dan Granične policije BiH
0
Danas je Dan Granične policije BiH
Danas, 6. juna se obilježava Dan Granične policije Bosne i Hercegovine. Ceremonija obilježavanja osme godišnjice ove policije bit će upriličena u Glavnom uredu u Sarajevu.
Na ceremoniji će direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić i direktor policije Republike Hrvatske Marijan Benko potpisati bilateralne protokole o saradnji i to protokol o službenom tranzitu preko državnog područja druge ugovorne strane radi postupanja na vlastitom državnom području, protokol o osnivanju zajedničkih skupina za suzbijanje kriminaliteta, protokol o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu te protokol o upućivanju službenika za vezu.

Planirano je da se prisutnima na ceremoniji obrate direktor Dumančić i visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak, a prisustvovat će i predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić

Najuspješnijim policijskim službenicima, državnim službenicima i zaposlenicima te organizacionim jedinicama bit će uručene pojedinačne i kolektivne nagrade za radne rezultate, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: