{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas isplata invalidnina za januar

S
13.2.2009. u 09:18
1
0
Danas isplata invalidnina za januar
1
Danas isplata invalidnina za januar
I pored smanjenog priliva sredstava u prva dva mjeseca ove godine, Ministarstvo finansija FBiH je uspjelo sakupiti sredstva za isplatu invalidnina za januar u iznosu 27.440.656 KM.
"Korisnici će ova sredstava imati na svojim računima u toku današnjeg dana. Pored ovog iznosa, ostajemo u obavezi da izmirimo i iznos od 1,2 miliona KM, a koji se odnosi na obustave koje se tiču invalidnine za prvi mjesec", izjavio je za FTV pomoćnik federalnog ministra finansija Pero Ivošević, dodajući da će to biti izvršeno čim resorno ministarstvo dostavi nalog.

Po njegovim riječima, priliv sredstava u prvom mjesecu ove godine bio je za desetak miliona manji nego u januaru prošle godine, kao posljedica ekonomske krize. U februaru su nastavljeni negativni trendovi koji su ispoljeni u prvom mjesecu.

Prema Zakonu o izvršenju budžeta utvrđeni su prioriteti u isplati - najprije vanjski dug, invalidnine, neratni invalidi, poljoprivreda, pa plaće u organima uprave. Tako će sljedeći prilivi koji budu stizali u federalni budžet biti usmjereni prema kategoriji neratnih invalida. Što se tiče plaća u federalnim organima uprave, Ivošević vjeruje da će se nastaviti dinamika zaostajanja iz ranijeg perioda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: