BiH
0

Danas imena ministara za novi sastav Vlade Kantona Sarajevo

FENA
Mandatar Vlade Kantona Sarajevo Fikret Musić (Socijaldemokratska partija BiH) dostavio je Komisiji za izbor i imenovanja prijedlog ministara za novi četverogodišnji sastav te vlade.

Komisija će nakon sjednice zakazane za srijedu, 12. januara, objaviti imena ministara.

Abid Kolašinac, sekretar Skupštine Kantona, kazao je Feni da će 13. januara biti održana hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj bi trebao biti potvrđen sastav cjelokupne vlade Sarajevskog kantona.

Koalicioni partneri Socijaldemokratska partija (SDP) BiH i Stranka demokratske akcije (SDA) predložili su imena kandidata za po šest ministarstava ovog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama SDP-u bi trebali pripasti Ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo pravde i uprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo privrede.

SDA je predložila imena ministara za Ministarstvo finansija, Ministarstvo stambene politike, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša, Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstvo za rad, socijalna pitanja, raseljene osobe i izbjeglice te Ministarstvo kulture i sporta.