{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas i sutra sjednica Predstavničkog doma FBiH, budžet za 2008. na dnevnom redu

F
20.11.2007. u 08:04
0
0
Danas i sutra sjednica Predstavničkog doma FBiH, budžet za 2008. na dnevnom redu
0
Danas i sutra sjednica Predstavničkog doma FBiH, budžet za 2008. na dnevnom redu
U Sarajevu je za danas i sutra sazvana sedma redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je Nacrt budžeta Federacije za 2008. godinu.
Budžet je planirala Federalna vlada u iznosu od 1.746.697.278 KM, što je u odnosu na ovu godinu povećanje za 160,4 miliona ili za 10,1 posto. U poređenju s prošlom godinom, povećanje je 607,1 milion ili 53,3 posto.

U ukupnoj planiranoj potrošnji, na socijalni sektor odnosi se 40,5 posto, odnosno 707 miliona KM, što je u odnosu na prednacrt budžeta povećanje od sedam posto. U tom segmentu su davanja za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i izbjeglice.

Osim Nacrta budžeta za iduću godinu, za ovu sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta planirana je i poslanička rasprava o dokumentu okvirnog budžeta Federacije BiH za period 2008.-2010. godina koji predstavlja dio Srednjoročnog okvira rashoda za ovo razdoblje, a rađen je u skladu sa Zakonom o budžetima u FBiH.

Ovaj dokument utvrdila je također Federalna vlada početkom novembra. Kod izrade dokumenta, u maksimalno mogućoj mjeri uvažena su mišljenja i stavovi svih federalnih ministarstava, a bit će usaglašen i s budžetom za 2008. godinu kad on bude usvojen, obrazloženo je iz Vlade.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda u Predstavničkom domu je i Nacrt operativnog plana rada Federalne vlade za iduću godinu.

Sastavni dio ovog plana je pregled zakona i drugih akata kojima će biti podržane Vladine programirane aktivnosti, obrazloženo je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: