Prijedlog Vlade
275

Danas Hitna sjednica Skupštine KS, razmatrat će se uvođenje novih mjera

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će se raspravljati o trenutnoj epidemiološkoj situacuji održat će se danas sa početkom u 12:00 sati u online formatu.
Ovo je predložila sinoć Vlada KS, a jutros na prijedlog Naroda i pravde usvojio Kolegij Skupštine. Dnevni red bit će utvrđen na samom početku sjednice. Dogovoreno je da se zastupnicima obrate predstavnici KCUS-a, Opšte bolnice "Prof.dr Abdulah Nakaš", Hitne pomoći, Zdravstvenog osiguranja KS, Doma zdravlja KS, Zavoda za javno zdravstvo KS, predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva Haris Vranić, kao i članovi Vlade.

Podsjećamo, iako je bilo planirano da se danas održi nastavak redovne 33. Radne sjednice, ta odluka je promjenjena.

Podsjećamo, sinoć je premijer Kantona Sarajevo, nakon cjelodnevne sjednice Kolegija Vlade Kantona Sarajevo rekao da je razmatrana mogućnost uvođenja novih mjera u ovom kantonu.

Kako je sinoć rekao Forto, imajući u vidu da neke od mjera zahtjevaju intervenciju Skupštine, predložili su održavanje sjednice najvišeg zakonodavnog tijela u kantonu.

"Sve opcije su na stolu, želimo da sutra (danas op.a.) skupština zasjeda samo na ovu temu i tamo ćemo sve iznijeti”, kazao je Forto.