{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas dženaza poginulim radnicima Famus gradnje 3

Piše: J. H./Klix.ba
31.1.2015. u 13:58
64
34
Danas dženaza poginulim radnicima Famus gradnje 3
64
Danas dženaza poginulim radnicima Famus gradnje 3
Enes i Razim Halilović
Razim i Enes Halilović iz Tešnja, radnici Famus gradnje 3 koji su izgubili živote u padu skele na Marijin-Dvoru u Sarajevu, bit će ukopani danas u mezarju u tešanjskom naselju Karadaglije.
Dženaza poginulim radnicima bit će klanjana nakon ikindije namaza. Kako je za Klix.ba potvrdio sekretar Mjesne zajednice Kardaglije Eniz Softić, Razim i Enes će biti ukopani jedan do drugog.

"Sve je spremno za dženazu. Očekujemo veliki broj članova porodice, prijatelja, poznanika i saradnika. Ova tragedija nas je sve pogodila, ne samo ovdje u selu, već i u cijelom kraju", kazao je Softić za naš portal.

Podsjetimo, radnici Famus gradnje 3 poginuli su u srijedu u stravičnoj nesreći u Sarajevu, kada se obrušila skela sa objekta u izgradnji u ulici Hiseta,

Razim Halilović i Enes Halilović iz Tešnja iza sebe su ostavili po dvoje maloljetne djece.

Iz firme u kojoj su radili najavili su da će porodicama stradalih radnika nadoknaditi svu materijalnu i nematerijalnu štetu, dati stipendije djeci koja se školuju, uključujući fakultetsko obrazovanje i nakon školovanja te u skladu sa stručnom osposobljenošću zaposliti ih na odgovarajućim poslovima u tom društvu.

Direktor firme Famus radnja 3 Kemal Karahmet, tehnički direktor Miralem Jahić i rukovodilac gradilišta Dženan Hadžem sinoć su privedeni u Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

"Radi se o teškim krivičnim djelima protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a koja su u vezi sa nepropisnim i nepravilnim izvođenjem građevinskih radova", izjavio je za portal Klix.ba glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: