Šta je pozadina?
83

Danas dvije vježbe policijskih ekipa Republike Srpske, učestvuje i žandarmerija

G. M.
Policija Republike Srpske
Policija Republike Srpske
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas istovremeno organizuje dvije taktičko-pokazne vježbe - jednu u Donjim Baraćima kod Mrkonjić Grada, a drugu na Јahorini.

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinice žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvesti vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji, najavljeno je iz MUP-a.

Vježba će biti održana u 12 sati u krugu preduzeća "Dragiša komerc".

Na Јahorini će policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i Јedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvesti vježbu sprečavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar "Јahorina".

Vježba će biti održana u 12 sati u blizini hotela "Dva javora".

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića rečeno je da je riječ o provokaciji te da je Komšić o tome upoznao izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriela Escobara.

"U vježbi učestvuju MUP i žandarmerija RS-a te je jasno kako je riječ o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta", saopćeno je iz Komšićevog kabineta.