{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan žena u Tuzli uz razgovor o položaju Romkinja u našem društvu

8.3.2014. u 14:26
12
4
Dan žena u Tuzli uz razgovor o položaju Romkinja u našem društvu
12
Udruženje žena Romkinja "Bolja budućnost" iz Tuzle danas je počela realizaciju projekta mjesec ženskog romskog aktivizma "Jednakost za sve".
Aktivistkinje ovog udruženja tačnu u podne svojim sugrađankama su dijelile cvijeće, te su kroz razgovor ukazivale na položaj žena Romkinja u našem društvu.

"Naš cilj je da kroz niz aktivnosti ukažemo na položaj žena u društvu sa posebnim akcentom na žene Romkinje. Želimo ukazati na važnost njihovog uključivanja u javni i politički život BiH. Aktivnosti će obuhvatiti održavanje okruglih stolova sa predstavnicima institucija vlasti na lokalnim nivoima, forum teatar i niz događaja u zajednici“, kaže Indira Bajramović, predsjednica Udruženja "Bolja budućnost".

Projekt će se pored Tuzle realizovati u Kaknju, Zenici, Vitezu, Visokom, Prnjavoru, Bijeljini, Donjem Vakufu i Bosanskoj Krupi, a trajat će do 8. aprila 2014. godine.

"Danas je Međunarodni dan žena, ali mnoge Romkinje uopšte i ne znaju da takav praznik postoji. Zbog toga ih je neophodno uključivati u sve procese, integrisati u društvu. Uvjerena sam da će to na kraju dati pozitivne rezultate", kazala nam je jedna od aktivistkinja Udruženja "Bolja budućnost".

Na tuzlanskom korzu danas su i aktivistkinje Udruženja "Prijateljice" po simboličnoj cijeni prodavali narcise, a prikupljena novčana sredstva preusmjerit će se u fond za liječenje žena oboljelih od raka dojke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: