Najviše organiziranih posjeta
31

Dan Švicarske na Kid's Festivalu: Hajdi dočekivala posjetioce

FENA
Foto: Kid's Festival
Foto: Kid's Festival
U saradnji s Ambasadom Švicarske i Švicarskim uredom za saradnju i razvoj, danas je na Kid's Festivalu u Sarajevu organiziran Dan Švicarske.

Na promotivnom štandu posjetiocima je dobrodošlicu poželjela Hajdi, a svi okupljeni mogli su uživati u tradicionalnim švicarskim specijalitetima.

"Saradnja s Kid's Festivalom je iz godine u godinu sve bolja. Raduje me da smo jedan od glavnih pokrovitelja Festivala ove godine, te da mališani iz cijele zemlje uživaju u festivalskim programima. Drago mi je vidjeti da su gosti na našem promotivnom štandu romska djeca iz nekoliko osnovnih škola Kantona Sarajevo, jer švicarska aktivno podržava inkluziju romske djece u sistem obrazovanja BiH", istakao je ambasador Švicarske u BiH Andree Schaller.

Promotivne štandove svojih ambasada danas su posjetili ambasador Češke Republike Tomas Szynog i ambasador Egipta Karem Omar Abdelaziz Sharaf.

Projekcijom filma "Ogledalce, ogledalce" okončan je današnji program devetog Kid's Festivala.

"Danas smo imali najveći broj organiziranih posjeta. Preko 40 autobusa s djecom iz dvadesetak gradova i općina stigli su u Sarajevo. Ohrabruje podatak da su cjelokupne troškove prijevoza organiziranih posjeta pokrili bh. gradovi i općine", rekla je direktorica Kid's Festivala Susanne Prahl.

Radionice, izložbe, i štandovi bit će otvoreni i posljednjeg festivalskog dana od 14 sati.

Ulaznice po cijeni od tri KM mogu se kupiti od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni, saopćeno je iz Kid's Festivala.