Odlukom Gradske uprave
0

Dan sahrane mladića bit će proglašen Danom žalosti u B. Luci

Piše: D. T.
Zgrada Skupštine u Banjoj Luci
Zgrada Skupštine u Banjoj Luci
Dan sahrane tragično nastradalih članova Padobranskog kluba Banja Luka, koji će naknadno biti utvrđen, bit će proglašen Danom žalosti u Banjoj Luci, potvrđeno je portalu Klix.ba iz Uprave grada.

Kako je saopšteno, tokom Dana žalosti će na zgradi Administrativne službe Grada Banja Luka i svim javnim ustanovama i preduzećima zastave biti spuštene na pola koplja.

"Sve javne kulturne i sportske manifestacije zakazane na Dan žalosti se otkazuju, a u ugostiteljskim objektima se na Dan žalosti ne može puštati muzika", zaključeno je na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine grada, koja je zakazana povodom jučerašnje tragedije u Zalužanima.

Također, odlučeno je da svakoj od porodica nastradalih budu odobrena sredstava u iznosu od po dvije hiljade KM na ime sufinansiranja troškova komemoracije i sahrane nastradalih mladića.

"Ova sredstava će biti doznačena porodicama Goronja, Crnalić, Karanović, Stević i Kosić, čiji su članovi porodica tragično nastradali sportisti, koji su svojim sportskim rezultatima afirmisali ne samo zrakoplovstvo, već i Banju Luku kao prepoznatljivi regionalni zrakoplovni centar", rekli su u Administrativnoj službi.

Podsjećamo, u sportskom avionu, koji se jučer srušio na automobilsku stazu u Zalužanima, nastradali su pilot Alen Crnalić (1988.), instruktor padobranstva Nemanja Goronja (1980.) te padobranci Nikola Stević (1993.), Stefan Karanović (1989.) i Srđan Kosić (1994.).