Transparentan potez
56

Dan otvorenih vrata: Informišite se o radu Agencije za državnu službu FBiH i konkursnim procedurama

Piše: Er. M.
Refik Begić (Foto: K. S./Klix.ba)
Refik Begić (Foto: K. S./Klix.ba)
Agencija za državnu službu Federacije BiH s ciljem povećanja transparentost i bolje upućenost građana u sistem zapošljavanja putem javnih konkursa najavila je organizovanje Dana otvorenih vrata.

Agencija za državnu službu (ADS) Federacije BiH, na čijem čelu se nalazi Refik Begić, realizuje promotivnu aktivnost "Dani otvorenih vrata: Pitajte-odgovaramo" za sve kandidate kojima je neophodna podrška u procesu prijavljivanja na javni konkurs, kao i za građane koji žele da se informišu o radu agencije, a vezano za sprovođenje konkursnih procedura u odjeljenjima ADS-a FBiH.

"Cilj predmetne aktivnosti jeste informisanje građana o procesima rada Agencije, postizanje veće uključenosti građana u procesu donošenja odluka te jačanje transparentnosti, što je i jedan od osnovnih principa funkcionisanja službeničkog sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine", saopćeno je iz Agencije za državnu službu FBiH.

Agencija za državnu službu FBiH pozvala je sve zainteresovane građane da ih posjete svakog četvrtka od 14:30 do 16:00 sati u prostorijama odjeljenja ADS-a u Sarajevu, Zenici, Tuzli. Bihaću Mostaru i Livnu počevši od 18. oktobra 2018. godine.

Inače, nakon imenovanja Refika Begića za vršitelja dužnosti direktora, u Agenciji za državnu službu FBiH povećan je stepen transparentnosti. ADS je izvršio redizajn zvanične web stranice, ali i proaktivno omogućio transparentniji pristup informacijama koje se odnose na sistem zapošljavanja u javnoj upravi.