{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan omladine i sporta Republike Turske

16.5.2012. u 10:39
14
3
Dan omladine i sporta Republike Turske
14
Dan omladine i sporta Republike Turske
Povodom obilježavanja Dana omladine i sporta Republike Turske u petak, 18. maja 2012. godine, u 20:00 sati Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini organizuje pop koncert u Domu mladih Centra Skenderija.
Misija, koja je u BiH prisutna od 1994. godine, još od 2009. tradicionalno organizuje svečane proslave, kako bi ovaj važan dan za Tursku historiju podijelila sa mladima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Na koncertu će nastupiti Mirza Šoljanin i bend Shakersi.

Ulaznice za koncert će biti besplatno distribuirane srednjoškolcima i studentima iz svih dijelova države. Više informacija o načinu na koji možete doći do karata pronađite na Facebook grupi: Dan omladine i sporta Republike Turske.Devetnaesti maj je dan koji se smatra početkom nacionalne borbe za nezavisnost Republike Turske. Mladi u Turskoj i zemljama u kojima postoji turska dijaspora obilježavaju ovaj dan različitim proslavama pod nazivom Dan omladine i sporta, u čast Mustafe Kemala Ataturka. Mustafa Kemal Ataturk je 19. maja 1919. godine započeo pokret za nezavisnost naroda Turske i postavio temelje današnje Republike Turske. Najbolji pokazatelj važnosti ovog dana za sve Turke je činjenica da se 19. maj slavi kao datum rođenja ovoga turskog lidera.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: