{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan omladine i sporta Republike Turske

16.5.2012. u 10:39
14
3
Dan omladine i sporta Republike Turske
14
Dan omladine i sporta Republike Turske
Povodom obilježavanja Dana omladine i sporta Republike Turske u petak, 18. maja 2012. godine, u 20:00 sati Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini organizuje pop koncert u Domu mladih Centra Skenderija.
Misija, koja je u BiH prisutna od 1994. godine, još od 2009. tradicionalno organizuje svečane proslave, kako bi ovaj važan dan za Tursku historiju podijelila sa mladima iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Na koncertu će nastupiti Mirza Šoljanin i bend Shakersi.

Ulaznice za koncert će biti besplatno distribuirane srednjoškolcima i studentima iz svih dijelova države. Više informacija o načinu na koji možete doći do karata pronađite na Facebook grupi: Dan omladine i sporta Republike Turske.Devetnaesti maj je dan koji se smatra početkom nacionalne borbe za nezavisnost Republike Turske. Mladi u Turskoj i zemljama u kojima postoji turska dijaspora obilježavaju ovaj dan različitim proslavama pod nazivom Dan omladine i sporta, u čast Mustafe Kemala Ataturka. Mustafa Kemal Ataturk je 19. maja 1919. godine započeo pokret za nezavisnost naroda Turske i postavio temelje današnje Republike Turske. Najbolji pokazatelj važnosti ovog dana za sve Turke je činjenica da se 19. maj slavi kao datum rođenja ovoga turskog lidera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: