Miješati je s krečom
577

Damir Nikšić predložio da se zgrade u Sarajevu utopljavaju konopljom

Klix.ba
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić predložio je na današnjoj sjednici kantonalnog organa zakonodavne vlasti da se stambeni objekti u Sarajevu izoluju konopljom umjesto stiroporom.
Na četvrtoj hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, a na kojoj se razmatra Informacija o poskupljenju prirodnog gasa s prijedlogom mjera za ublažavanje posljedica poskupljenja gasa na privredu i građanstvo, za riječ se javio i zastupnik Damir Nikšić.

On je predložio da se uvedu LED sijalice u sve kuće koje imaju subvenciju za gas, ali i da se stambeni objekti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine "utople" konopljom.

"Jedna od najboljih termoizolacije je konoplja. Industrijska konoplja. To je zaista najbolja vatrostalna izolacija, ne gori, da nam se ne desi kao u Londonu da izgori čitav soliter", rekao je Nikšić, na šta su se drugi kantonalni zastupnici nasmijali.

Kritikovao je izolacije od stiropora navodeći da njima treba 200, 300 ili 500 godina da se razgrade.

"Molimo vas da razmislite o tome, ako ćemo ići sa 40 objekata, da što hitnije zasadimo konoplju koja isto tako rješava tlo zagađujućih materija. Možemo zasaditi i po divljim deponijama", kazao je Nikšić.

Predložio je miješanje konoplje s krečom završavajući riječima: "Najbolja izolacija ever".