Skupština KS
201

Damir Nikšić: Neki od zastupnika su ucijenjeni nekim stvarima

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nezavisni zastupnik u Skupštini KS Damir Nikšić oglasio se povodom današnje najave SDA, SBB-a i DF-a da kreću u rušenje aktuelne Vlade Kantona Sarajevo.

"Izgleda da je Vlada KS zvanično pala. Neki od zastupnika su ucijenjeni nekim stvarima ('nešto su im našli') pa moraju poslušati svoje stranačke robovlasnike i preći sa SDA. (Ili je to barem zvanično opravdanje o kojem su se usaglasili)", napisao je Nikšić na Facebooku.

"Izgleda da uhljebima parazit-partijske države dolazi bolja budućnost (najavljuju je k’o pokojni Toma Zdravković oproštajne koncerte onomad, svakih mjesec-dva). Pretpostavljam da s ovim novim i svježim facama na političkoj sceni prestaju sve dileme u vezi s neizvjesnom budućnosti. Naime, s njima na vlasti (po vertikali) 'narod zna' i pretpostavlja da će da bude 'sve po starom'. Baš onako kao što su DF i SBB obećali u svojim predizbornim kampanjama: status quo", napisao je Nikšić.

On je dodao da su šefovi partija zbog svojih pozicija prodali demokratiju, glasove birača i zastupnike onom ko najviše nudi.

"Tako će i sve resurse ove zemlje, pa i samu državu, a vi se snalazite po bijelom svijetu. Tako nekako", napisao je Nikšić i istakao da je "bolja budućnost pukla na totalnoj rasprodaji".

Podsjetimo, na današnjem sastanku u Sarajevu predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić dogovorili su danas zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo.

Izetbegović je rekao da će se zajednički dogovoriti o izboru premijera KS, da će SDA dobiti sedam ministarskih mjesta, SBB tri i DF dva. Predsjedavajući Skupštine KS bit će iz Stranke demokratske akcije.

To znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje Vlade KS.