SDP
1

Damir Mašić: Vlada KS treba podnijeti ostavku zbog nezakonitog djelovanja i nebrige za građane

Klix.ba
Damir Mašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Damir Mašić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je Vlada KS poništila ranije donesenu odluku o poskupljenju grijanja za 8,3 posto oglasio se i Damir Mašić poručujući kako je SDP uspio zaustaviti nezakonito i retroaktivno povećanje cijena grijanja za 200.000 domaćinstava u Sarajevu.

"Nakon što je pod javnim pritiskom SDP-a Vlada KS povukla nezakonitu odluku o poskupljenju grijanja, a nedavno i iz skupštinske procedure sramotni Zakon o visokom obrazovanju, trenutno vodimo 2:0 i to na njihovom terenu, a utakmica se nastavlja, kao i naša zajednička borba. Premijer Elmedin Konaković i Vlada KS bi u svakoj normalnoj zemlji podnijeli ostavku nakon posljednjeg skandala i pokušaja nezakonitog poskupljenja grijanja", rekao je Mašić.

Smatra da bi Vlada KS trebala dati ostavku i zbog nezakonitog djelovanja i nebrige za građane Sarajeva!

"Kada su skontali da će, nakon SDP-ove apelacije, Ustavni sud Federacije BiH poništiti njihovu nezakonitu odluku o dvomjesečnom retroaktivnom poskupljenju grijanja u Sarajevu, danas su na vanrednoj sjednici konačno povukli svoju nezakonitu odluku. Žalosno je da su to uradili, ne zato što su shvatili da su pogriješili, već zato što se boje da im Ustavni sud ne poništi odluku, a da im zlo bude još veće SDP bi uputio apelaciju", rekao je Mašić.

Podsjetio je kako je federalni ministar energije, rudarstva i industrije javno poručio da povećanje cijena grijanja koje pružaju Toplane Sarajevo nije ni ukom slučaju opravdano iz razloga što ovo javno preduzeće nije smanjivalo cijene kada je to uradio njihov dobavljač BH Gas.

"Bahatost sa kojom premijer Konaković poručuje da će 'građanima biti teže ali će biti ispravnije' graniči sa apsolutnim odsustvom zdravog razuma. Mi u SDP-u ćemo se sasvim sigurno suprotstaviti svakom novom pokušaju zavlačenja ruku vlastodržaca u džepove građana", poručio je Mašić.