Reagovao na izjave Dodika
233

Damir Mašić: Javno pozivam SNSD da nakon 264. najave napuste sve institucije i organe BiH

B.H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić (SDP) je reagovao na izjave predsjednik Srbije Aleksandra Vučića, ali i predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.
"Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je konačno doživio svoje DNO DNA. Uspio je napraviti cijeli politički krug. Od Šešeljevog radikalnog potrčka, preko navodnog 'reformatora', do negatora genocida i čuvara zadnjice lika i nedjela Milorada Dodika. Aferim", poručio je Mašić.

Zastupnik u Parlamentu FBiH je također reagovao i na izjave Dodika koji je ponovo zaprijetio napuštanjem institucija BiH.

"Javno i otvoreno pozivam SNSD da nakon 264. najave konačno napuste, ne samo institucije države, već sve zakonodavne i izvršne organe na svim nivoima Bosne i Hercegovine. Olakšajte život građanima RS-a koje uništi i rastjera vaše lažno srbovanje", istakao je Mašić.

Podsjećamo, Vučić se večeras sastao s predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska, a glavna tema sastanka je bila usvajanje Rezolucije o Srebrenici u UN-u.

Vučić je između ostalog izvrijeđao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića nazvavnši ga "sitnim lažovom i falsifikatorom".