{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Damir Mašić imenovan za političkog direktora SDP BiH

11.11.2015. u 09:03
4
44
Damir Mašić imenovan za političkog direktora SDP BiH
4
Damir Mašić imenovan za političkog direktora SDP BiH
Damir Mašić
Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine imenovalo je na jučerašnjoj sjednici Damira Mašića za Političkog direktora Socijaldemokratske partije BiH, saopćeno je iz ove stranke.
Jedan od osnovnih zadataka Političkog direktora unutar SDP BiH jeste koordiniranje rada poslaničkih klubova na svim nivoima, s ciljem njihovog što efikasnijeg djelovanja i provođenja inicijativa i javnih politika SDP-a, kao i sinhroniziranje djelovanja interesnih oblika SDP-a i svih radnih grupa Predsjedništva.

"Na ovaj način Predsjedništvo SDP BiH želi ojačati unutarstranačku komunikaciju i političko djelovanje, kao i usklađivanje rada izabranih predstavnika partije, kako bi SDP u narednom periodu kao lider opozicije postao istinska alternativa trenutnoj vlasti uspostavljenoj primarno na principima etničke podjele BiH i svih njenih resursa", navodi se u saopćenju.

Mašić je dugogodišnji član Predsjedništva i Glavnog odbora SDP BiH. Na posljednjim općim izborima izabran je u Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

U svojoj političkoj karijeri obnašao je i funkciju federalnog ministra obrazovanja i nauke, a bio je i najmlađi poslanik Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: