Uskoro u političkom eteru
1.1k

Damir Marjanović osniva novu političku stranku - Za nove generacije

S. H.
Damir Marjanović (Foto: H. M./Klix.ba)
Damir Marjanović (Foto: H. M./Klix.ba)
Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović radi na osnivanju nove političke stranke, saznaje Klix.ba.

Marjanović je dugo aktivan u političkom životu u Sarajevu, gdje je obnašao poziciju ministra obrazovanja. Kako saznajemo, on radi na novom političkom projektu koji bi uskoro trebao biti aktivan i vjerovatno spreman za naredne opće izbore.

Stranka bi se trebala zvati Za nove generacije. Trenutno je u fazi izrada statuta stranke te se daju posljednji komentari. Ono što je zanimljivo, stranka neće imati predsjednika, već tri koordinatora ili neku vrstu kopredsjednika.

Fokus nove stranke bi trebao biti usmjeren na nauku, što je primarno interesovanje i polje gdje se Marjanović do sada najviše angažirao u svom političkom djelovanju. Također, fokus će biti na budućim generacijama, savremenom pristupu, ali i na tradiciji BiH.

Prema statutu, stranka će djelovati na teritoriji cijele BiH. Izrađeno je idejno rješenje za grb, zastavu, čiji će izgled biti kao grana sa četiri lista, ali i druge stranačke simbole.

Marjanović, koji je idejni tvorac ove priče, svoje dosadašnje političko iskustvoje gradio je i kao kandidat DF-a pa Naše stranke te kao nezavisni zastupnik i delegat u Domu naroda FBiH.

Tako će politička scena dobiti još jednu stranku u ionako prenapučenom političkom ringu, koja će tražiti svoju šansu i prostor za ostvarenje svojih ideja.