|

Dado Stojnić napustio Klub DF-a u Gradskom vijeću i prešao u samostalne vijećnike

Dado Stojnić napustio Klub DF-a u Gradskom vijeću i prešao u samostalne vijećnike
119
Piše: Er. M.
6.2.2017. u 14:29
94
komentara
119

dijeljenja
Dado Stojnić napustio Klub DF-a u Gradskom vijeću i prešao u samostalne vijećnike Dado Stojnić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva nastavljeno je osipanje kadra Demokratske fronte. Tako je nakon izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća i njegovih zamjenika Klub DF-a napustio Dado Stojnić.
Stojnić je vijećnike informisao da će u Gradskom vijeću nastupati kao samostalni vijećnik, a da će u Općinskom vijeću Općine Stari Grad i dalje nastaviti djelovati u Klubu DF-a.

Stojnić je rekao kako je u Gradsko vijeće izabran na nezavisnoj listi, a ne na listi Demokratske fronte te da će, sukladno tome, i nastupati.

Koalicija SDA-SBB, isto kao i ljevičarske političke stranke koje čine Naša stranka, SDP, DF, GS i Prva nezavisna lista Stari Grad, osigurale su po 14 vijećnika prije samog početka sjednica. Tajno glasanje pokazalo je da se jedan od vijećnika iz lijevih stranaka nije držao dogovora s obzirom na to da je podržao prijedloge koalicije SDA-SBB.

Naša stranka, SDP, DF, GS i Prva nezavisna lista Stari Grad na sinoćnjem sastanku uspjele su sakupiti 14 potpisa gradskih vijećnika koji su obećali da će podržati kandidata Naše stranke za gradonačelnika i kandidata SDP-a BiH za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, što se na kraju nije desilo.

Podsjećamo, ranije su DF u Sarajevu napustila još dva vijećnika i to Srđan Srdić i Sead Srna, čime je automatski data prednost SDA i SBB-u. DF je Srnu isključio iz članstva zbog navodnog podržavanja Nedžada Ajnadžića (SDA) za vrijeme trajanja kampanje za lokalne izbore u BiH, dok je Srdić napustio DF zbog nezadovoljstva radom rukovodstva stranke.

Predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Sarajevo Vibor Handžić oglasio se nakon izlaska Srdića iz DF-a ističući da zbog prebjega iz DF-a građanski blok ostaje bez većine u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.
Prijavi grešku


Komentari (94)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...