BiH
255

Dado Stojnić isključen iz DF-a jer je glasao za kandidate SDA i SBB-a

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog nepoštivanja odluka Pregovaračkog tima i politike Demokratske fronte, a u kontekstu glasanja na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, Demokratska fronta briše iz evidencije članstva Dadu Stojnića, gradskog vijećnika delegiranog iz DF Stari Grad Sarajevo, saopćeno je iz DF-a.

"Ovim činom, glasanjem suprotnim stavovima Stranke i njenog Pregovaračkog tima, Dado Stojnić je nanio nizak udarac Stranci i narušio njen ugled i dignitet, kako kod članstva, tako i kod koalicionih partnera", stoji u saopćenju Demokratske fronte.

Podsjećamo, vijećnik Dado Stojnić na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva podržao je Abdulaha Skaku, kandidata koalicije SDA-SBB, za gradonačelnika kao i ostale kandidate ove koalicije.

Nakon izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća i njegovih zamjenika Stojnić je kazao da će u Gradskom vijeću nastupati kao samostalni vijećnik, a da ima namjeru u Općinskom vijeću Općine Stari Grad i dalje nastaviti djelovati u Klubu DF-a.

Lijevo orijentisane političke stranke ranije su optužile DF jer je zbog prebjega iz DF-a građanski blok ostaje bez većine u Gradskom vijeću. Skaku je pored Dade Stojnića podržao i Almedin Miladin iz SDP-a BiH.