Vlada odlučuje
0

Dačić na kongresu SP- a u Banjoj Luci: Još ne znamo ko će iz Srbije ići u Potočare

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ministar vanjskih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić bio je gost na današnjem kongresu Socijalističke partije Republike Srpske te rekao da se još ne zna da li će i ko u ime Vlade Srbije biti prisutan u Potočarima, 11. jula.

"Ne znam zaista da li će i ko biti prisutan u Potočarima, ne mogu vam još ništa reći, jer Vlada Srbije još nije raspravljala o tome", rekao je Dačić u Banjoj Luci, nakon održavanja 7. kongresa Socijalističke partije RS, na kojem je bio specijalni gost.

Dačić je rekao i to da je veoma važno da socijalisti RS i Srbije sarađuju.

"Kao što je poznato Socijalistička partija Srbije je pomogla Socijalističkoj partiji RS, ali mi nismo formalno jedna partija, mada treba naći mehanizam da se naprave zajedničke forme djelovanja, neki savjet za saradnju ili nešto slično. Naš najvažniji partner, nadam se da mi nećete to zamjeriti, ali i naš najveći nacionalni interes je očuvanje Republike Srpske i to je nešto na čemu mi insistiramo. Naravno, mi ćemo tu saradnju nastaviti kao garant Dejtonskog sporazuma i poštujući postojeći teritorijalni integritet BiH, jer nam je prioritet da imamo dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom i da dobri odnosi postoje u tom trouglu, Hrvatska, BiH, Srbija. Naravno, bitna je stabilnost BiH, ali je bitno i da se poštuje princip ravnopravnosti oba entiteta i sva tri naroda, a samim tim da se garantuje i opstanak RS", zaključio je Dačić.