Anketa CPA
45

Da li ste zadovoljni kvalitetom usluge koji pružaju vrtići u BiH?

M. N.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Predškolsko obrazovanje predstavlja jedan od osnovnih stubova obrazovnog ciklusa. Međutim, prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, manje od 20 posto djece u našoj zemlji pohađa ovaj segment obrazovanja što nas plasira na dno ljestvice u Evropi (prosjek zemalja EU je iznad 90 posto).

Centar za poslovnu afirmaciju (CPA) napravio je anketu kako bi se prikupili podaci pomoću kojih će se moći pripremiti kvalitetnije preporuke odgovornim vlastima za unapređivanje ovog segmenta obrazovanja, a sve sa ciljem povećavanja kvaliteta i stepena uključenosti djece u sistemu predškolskog odgoja i obrazovanja.

U anketi možete odgovoriti na pitanja o zadovoljstvu radom vrtića, kvalitetom usluge, odnosom osoblja prema djetetu i roditeljima, bez obzira da li se radi o javnim ili privatnim ustanovama, ali anketa je namijenjena i roditeljima čija djeca nisu uključena u sistem predškolskog obrazovanja.

Anketa je dostupna na sljedećem linku ovdje.

Anketa je anonimna, obuhvata sve općine Bosne i Hercegovine, a odgovori se prikupljaju do 04.12.2019.

Autori ankete su stručnjaci iz oblasti ekonomije i prava pri Centru za poslovnu afirmaciju (CPA), koji se od 2015. aktivno bavi pitanjem predškolskog obrazovanja.

Do sada objavljene studije u vezi ove teme: