Skupština KS
7

Da li se raspala vladajuća koalicija u Kantonu Sarajevo, problem finansijsko poslovanje preduzeća

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Vlast u Kantonu Sarajevo je već dugo na klimavim nogama i funkcioniše na osnovu sitnih političkih ucjena. To potvrđuje i posljednji Kolegij Skupštine KS na kojem nije data saglasnost za održavanje već zakazane sjednice za 25. juli.

Kako sada stoje stvari, sjednica Skupštine Kantona Sarajevo zakazana za 25. juli neće biti održana, a pitanje je da li će se i održati prije ljetne pauze, odnosno godišnjih odmora.

Naime, posljednja sjednica Skupštine KS u ovom mandatu bila je sazvana i planirana za 25. juli. U petak je sazvan kolegij Skupštine na kojem je vladajuća koalicija pokušala mimo svih zakona i poslovnika s dnevnog reda sjednice skinuti sve planirane izvještaje o finansijskom poslovanju i radu preduzeća i ustanova.

"Kada im pravno nasilje nije prošlo, prekinuli su sjednicu kolegija i odbili potpisati održavanje već sazvane sjednice", istakao je Mario Vukasović iz Naše stranke.

S obzirom na turbulentne odnose koalicionih partnera SDA i SBB-a, ne postoji dovoljan broj ruku da se na Skupštini usvoje izvještaji direktora javnih preduzeća o njihovom finansijskom poslovanju. S obzirom na takvo stanje jednostavno nije data saglasnost za održavanje već zakazane sjednice.

Evidentno je da vlast tako pokušava da izbjegne suočavanje stranačkih direktora i njihovog rada sa zastupnicima u Skupštini, jer bi neusvajanjem izvještaja mogli izgubiti direktorske pozicije.