Snimao uživo
27

Da li se Davor Dragičević nakon pola godine izgnanstva pojavio u Banjoj Luci?

Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, večeras je sa svog Facebook profila u grupi "Pravda za Davida" objavio snimak vožnje u centar Banje Luke. Snimak je išao uživo na Facebooku, a okončan je dolaskom osobe koja je ovo snimala ispred Hrama Hrista Spasitelja u ovom gradu.

Dragičević je ispod navedenog snimka objavio niz komentara tražeći pravdu za svog sina poručujući "svi ćete doći na red". Velika većina korisnika su pozdravili ovaj čin dolaska, iako je bilo i određenih koji su u to posumnjali izrazivši bojazan da bi on pri dolasku u Banju Luku mogao biti uhapšen.

Kao što je poznato, Dragičević je napustio Banju Luku nakon protesta održanih 30. decembra u tom gradu i od tada se nalazi u Beču u Austriji, gdje je, u međuvremenu, prebacio i kosti svoga sina Davida.

Davor Dragičević je, naime, zatražio i azil od Austrije navodeći kako strahuje za svoj život jer ga policija u Banjoj Luci želi uhapsiti, "strpati" u zatvor i ubiti. Razlog je, kako kaže, taj što posjeduje materijalne dokaze da je njegov sin David ubijen i da su u to umiješani Vlada i MUP RS-a.

Podsjetimo, protiv Dragičevića je podneseno više prijava za neprijavljanje skupova, narušavanje javnog reda i mira, prijetnji i drugih stvari.

Osnovni sud u Banjoj Luci nedavno je obustavio prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića po prijavama MUP-a RS koje su podnesene nakon decembarskih protesta na Trgu Krajine s obzirom na to da on nije pronađen na prijavljenoj adresi.