Previranje u PDP-u
27

Da li Crnadak ponovo šalje poruke Stanivukoviću: Opet o novcu i tome da "para vrti gdje burgija ne može"

S. Š.
Foto: PDP/Facebook
Foto: PDP/Facebook
Protekla sedmica je za članove Partije demokratskog progresa (PDP) bila prilično burna ili, kako je to rekao Igor Crnadak, "baš naporna sedmica" te je odlučio opustiti se uz muziku i određene stihove koji bi mogli upućivati na nešto ili nekoga.
Gradonačelnik Banje Luke i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković samouvjereno je najavio da će ponovo biti kandidat za funkciju šefa grada, a to se nije svidjelo stranačkim kolegama Igoru Crnadku i Milku Grmuši koji su stava da prvo organi partije trebaju donijeti odluku.

Stanivuković je, podsjetit ćemo, izjavio kako ima punu podršku stranke i i najavio je da će opet biti kandidat te da ga "ne brinu kokodakanja onih koji ne misle dobro partiji".

Ovakve najave Stanivukovića naišle su na oštre reakcije njegovog stranačkog kolege Igora Crnatka.

Crnadak mu je odgovorio riječima: "tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje."

Crnadak je, također, najavio da će - prema svemu sudeći - vlast u Banjoj Luci imati dva kandidata za gradonačelnika, a o ovim i sličnim temama je PDP diskutovao na sjednicama u četvrtak i subotu.

Nakon sjednice, Crnadak je najavio da će kroz 15 dana radna grupa koju čine predsjednik PDP-a i četiri potpredsjednika iz Banje Luke oglasiti se o ovom pitanju, odnosno budućem kandidatu za načelnika Banje Luke.

No, dok ove stvari ne budu transparentne i poznate, Crnadak je odlučio znakovitom porukom ponovo nešto poručiti, sudeći prema njegovoj posljednjoj objavi na Facebooku gdje ponovo govori o novcu i tome da "para vrti tamo gdje burgija ne može".

"Baš naporna sedmica. Nedjelja je, vrijeme da malo odmorimo od politike, uz muziku. Moja omiljena pjesma sa albuma Pozdrav iz zemlje Safari, grupe Zabranjeno pušenje, iz 1987. godine", napisao je Crnadak citirajući, potom, stihove iz ove muzičke numere.