{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Da Bog da se ruka osušila svakom ko..."

F
27.1.2009. u 15:28
0
24
"Da Bog da se ruka osušila svakom ko..."
0
"Da Bog da se ruka osušila svakom ko..."
"Da Bog da se ruka osušila svakom ko glasa za ovaj prijedlog", kazao je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenata Federacije BiH poslanik Irfan Ajanović tokom rasprave o jednom od tri prijedloga za novi likovni izgled grba Federacije.
Naime prijedlog protiv kojeg je Ajanović likovno je u obliku štita u čijoj su unutrašnjosti još tri mala štita, jedan stilozovan kao šahovnica, drugi s ljiljanima, a treći sa četiri ćirilična slova "S".

Ajanovićevo negodovanje odnosi se na simbol četiri ocila jer, kako je rekao, on a i mnogi drugi ljudi stradali su tokom proteklog rata u BiH od onih koji su ratovali upravo pod tim obilježjem.

Poslanici Predstavničkog doma nisu se danas izjašnjavali niti o ovom niti o druga dva prijedloga za novi likovni izgled grba Federacije, upućena od trojice autora na konkurs koji je provela odgovarajuća federalna komisija čiji su članovi iz oba doma Parlamenta Federacije, iz Vlade FBiH i stručni i javni radnici izvan Vlade i Parlamenta.

Poslanici su zadužili ovu komisiju da se ona opredijeli ubuduće samo za jedan prijedlog, a ne za tri i da se o tom njenom budućem predloženom rješenju prvo izjasne delegati Doma naroda Federalnog parlamenta pa tek onda poslanici u Predstavničkom domu.

Osim grba u čijoj su unutrašnjosti šahovnica, ljiljani i četiri "S" poslanici su danas pred sobom imali i prijedlog da se budući grb Federacije likovno sastoji samo od tri boje - crvene, zelene i plave te treći prijedlog da u unutrašnjosti grba budu stilizovane tri kuće stiješnjene jedna uz drugu sa zelenim, crvenim i plavim krovom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: