BiH
0

CZ poziva građane na odgovoran odnos prema eksplozivnim sredstvima

FENA
Služba Civilne zaštite Općine Novi Travnik poziva građane na odgovoran odnos prema minsko-eksplozivnim sredstvima te, po tko zna koji put, apelirali da svi oni koji posjeduju naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva ili znaju da je ono negdje odloženo, a može biti prijetnja ljudskom zdravlju i životu, da to prijave Civilnoj zaštiti ili policiji.

Inače, u 2007. godini Služba za civilnu zaštitu Općine Novi Travnik u suradnji sa Srednjobosanskom kantonalnom Upravom za civilnu zaštitu i Policijskom stanicom Novi Travnik otkrila je i uklonila na području novotravničke općine veliki broj minsko-eksplozivnih sredstava koja su nesavjesni građani odbacivali pokraj puta i na mjestima kuda se kreće veći broj osoba i tako dovodili u pitanje sigurnost građana.

Granate, ručne bombe, eksploziv, tromblone pa čak i tenkovske mine građani su ostavljali neobilježene pokraj kontejnera, u blizini kuća i drugih stambenih jedinica, na tržnicama itd., a kako se već godinama kontinuirano provodi akcija "Žetva", kojoj je cilj legalna predaja svih vrsta ubojno-eksplozivnih naprava, nameće se zaključak da je svijest pojedinca kada je u pitanju opća sigurnost, na vrlo niskoj razini, stoji u priopćenju iz novotravničke Civilne zaštite.

"Radi opće sigurnosti, a osobito djece, čija radoznalost nema granica, molimo sve stanovnike novotravničke općine da se odgovorno odnose prema sebi i drugima i tako doprinesu stvaranju okruženja bez prisustva minsko-eksplozivnih naprava", kazao je Hamid Migalo, šef Službe civilne zaštite.