Sjećanje na najmlađe žrtve rata
135

Cvijeće na spomen-obilježju ubijenoj djeci Sarajeva

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, predstavnici vlasti i druge delegacije položili su cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci Sarajeva 1992-1995 godina na Trgu djece Sarajeva.

Cvijeće je položio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predstavnik potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe, gradonačelnik grada Sarajeva Alija Behmen, premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković, načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva Fikret Grabovica i mnogi drugi.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen istakao je da je Dan državnosti najvažniji datum koji se proslavlja u svakoj državi.

"Naravno, naše društvo je podijeljeno, a država još nije stasala, nažalost. Ali 25. novembar u Mrkonjić-Gradu pokazao je da još uvijek poruke ZAVNOBiH-a važe. Granice BiH koje su ustanovljene 25. novembra 1943. godine važe i danas. To je najbolji znak da je to bio ispravan put i da je 25. novembar pravi državni praznik", rekao je Behmen.

Gradonačelnik je kazao kako danas ima više Bosne i Hercegovine nego prije.

"Unatoč svemu, ovako dalje sigurno ne ide. Svi se malo moramo okrenuti onome što je pravi život. A, pravi život građana BiH nije onakav kakvog bismo ga trebali imati. Pravo vrijeme je da se počne raditi na ustanovljenju pravne države, demokracije, borbe protiv kriminala", naglasio je Behmen.