Političke igre
54

Cvijanović tvrdi: Schmidt je iskoristio božićni prijem kod Krišto da se slika sa mnom

M. G.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je da je visoki predstavnik Christian Schmidt "iskoristio priliku" da se večeras sa njom fotografira pred kamerama, "budući da njegovi napori za održavanje sastanka nisu urodili plodom".
“Nije baš bilo izraženo srdačno, ali, šalu na stranu, moglo bi se reći da je gospodin Schmidt iskoristio priliku da se sa mnom slika pred kamerama jer njegovi pokušaji organizacije sastanka nisu uspjeli. Zato je iskoristio božićni prijem gospođe (predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane) Krišto, očigledno unaprijed pripremivši i scenario i kamere i fotoaparate”, napisala je Cvijanović na Instagramu.

Ona je dodala da, uprkos tome što je odgojena i pristojna, "to ne čini Christiana Schmidta visokim predstavnikom".

“Kao što to on nije, jer nije prošao proceduru imenovanja u Vijeću sigurnosti UN-a. I iako se pravi da to nije istina, vjerujem da je duboko svjestan problema vezanih za legalnost”, napisala je Cvijanović.

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto, večeras je organizirala božićni prijem u Sarajevu, na kojem su prisustvovali, između ostalih, članica državnog predsjedništva Cvijanović i visoki predstavnik Christian Schmidt.

Također, tu su bili i predstavnici državne vlasti poput ministra odbrane Zukana Heleza i ministra prometa i komunikacija Edine Forte, te predstavnici federalne vlasti na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem te ministar FMUP-a Ramo Isak.

Kao što se može vidjeti na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba tu su i Denis Zvizdić i Marinko Čavara iz Parlamentarne skupštine BiH.