{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cvijanović: Troškovi posjete SAD-u plaćeni su iz budžeta RS-a

F
25.1.2017. u 16:20
55
337
Cvijanović: Troškovi posjete SAD-u plaćeni su iz budžeta RS-a
55
Cvijanović: Troškovi posjete SAD-u plaćeni su iz budžeta RS-a
Željka Cvijanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su troškovi putovanja i njenog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) na dan inauguracije Donalda Trumpa plaćeni iz entitetskog budžeta i iznosili su manje nego posjete na razgovore s predstvanicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"To je otprilike taj iznos, a mislim da je ovaj put to bilo i manje neko kada idem na razgovore s MMF-om", dodala je Cvijanović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Putne i druge troškove platit će Vlada RS-a, jer, kako je ustvrdila, i poziv da taj dan bude u SAD-u dobila je kao predsjednica Vlade RS-a.

Cvijanović nije rekla s kim se u SAD-u sastala i razgovarala.

"Ne mogu vam reći s kim sam imala sastanke, jer ću razgovore nastaviti naredne sedmice, kada se dešavaju također neke važne stvari", navela je.

Istakla je i da još nije dobila poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH u predmetu "referendum u RS" te da nije mijenjala adresu mjesta stanovanja.

Entitetska premijerka je rekla da u Vladi RS-a nemaju ništa sa stečajem u "Bobar banci", koji je otvoren jučer, već to vode sudovi, koji o tom pitanju ne zavise od volje izvršne vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: