Odnosi s javnošću
42

Cvijanović svjesna da njena inicijativa neće bit prihvaćena: Reagovat ću na svaku grešku

S. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je svjesna da njena inicijativa za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH neće biti prihvaćena od druga dva člana, ali da će reagovati na svaku proceduralnu grešku.

Smatra da je služba napravila ozbiljnu proceduralnu grešku.

"Nisu smjeli ni trebali da puste saopćenje koje im je dao jedan kabinet, a da prethodno nisu usaglasili sa druga dva kabineta. Služba je pogriješila i mora da zna da to nije praksa koja će se tolerisati. Uvijek ću reagovati kada se napravi i najmanji proceduralni prekršaj", rekla je Cvijanovićeva.

Ona smatra da je neprihvatljivo da se kabineti u Predsjedništvu BiH utrkuju koji će izaći sa saopćenjem.

"Imamo praksu koja podrazumijeva da se usaglasi ono što izlazi kao stav institucije, a mi pojedinačno možemo da iznosimo sopstvene stavove", rekla je Cvijanović.

Ona smatra da je riječ o malom političkom triku, jer je, kako tvrdi, sjednica održana u 17.00 sati, a već u 17.10 je pušteno unaprijed pripremljeno saopćenje.

"Očito u želji da se bošnjački kabinet prvo takmiči sa svojim kadrovima, koji su u Vijeću ministara i pripadaju istoj političkoj partiji, pa onda sa onima sa kojima su u političkom ratu, pa da se takmiče sa druga dva člana Predsjedništva i konačno i sami sa sobom", rekla je Cvijanović.