Tvrdi da je nemoćan
56

Cvijanović: Savez za promjene je zreo za političko smetljište

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da ako neko ko je član Predsjedništva BiH iz RS ne konsultuje ni jednu instituciju Republike Srpske, prilikom usvajanja Strategije vanjske politike BiH, onda je to "ili lijeni, neodgovorni i površni političar kojeg baš briga šta misle ljudi u RS ili je nekom drugom, a ne građanima RS, dužan da izlazi u susret i polaže račune".

"Kad Mladen Ivanić, PDP ili SDS pričaju o imidžu Republike Srpske, moram da ih pitam zašto lažu po stranim medijima o navodnim paravojnim formacijama, naoružavanju i militarizaciji RS, praveći od nje bezbjednosnu prijetnju maltene globalnih razmjera, samo zato što su nesposobni da pobijede na izborima", istakla je ona.

Cvijanović je ocijenila da su doveli u problem institucije RS, njene građane, borce, penzionere, studente i sve porodice, stavljajući mrlju na sve i svakoga ko živi u RS.

"Politika Saveza za promjene, ako ta kreacija uopšte i ima neku politiku, je opasna po građane RS i zaslužila je da ode na političko smetljište. Nažalost, priča o RS kao navodnoj bezbjednosnoj prijetnji, samo je jedan od metoda nesposobne opozicije koja je izgubila svaki kredibilitet pred sopstvenim narodom.

Prije toga smo gledali zviždaljke, pa kobajagi zauzimanje stola u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa smo gledali izdaju i puzeću politiku u Sarajevu. Gledali smo i kako nam prijete pravosuđem BiH, istim onim koje je Srbe za ratne zločine sudilo po jednom, a Bošnjake po drugom zakonu", naglasila je Cvijanović.

U svojoj političkoj histeričnoj nemoći, tvrdi Cvijanović, sad prijete kako će kao objavljivati i tuđe mejlove.

"Ne postoji institucija RS na koju nisu udarali u svojoj političkoj ludosti. Oni su inače dokazani majstori za snimanja, montaže, pakovanja, praćenja, špijuniranja, jedino nisu majstori da urade nešto dobro za građane RS. To je odmetnuta, suluda politika i zato će završiti tamo gdje joj je mjesto", zaključila je Cvijanovićeva.