O političkoj situaciji
64

Cvijanović sa Wigemarkom: RS je posvećena evropskom putu

A.D.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom i članovima Radne grupe za zapadni Balkan, o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Na sastanku je konstatovano da je neophodno u što kraćem roku formirati novi saziv Vijeća ministara, kao i vlast na svim nivoima, kako bi se stvorili adekvatni uslovi za nesmetano rješavanje zahtjevnih zadataka koji BiH i njene entitete očekuju u procesu evropskih integracija, prenosi RTRS.

Cvijanović je istakla da je RS u potpunosti posvećena evropskom putu, te naglasila da se ovaj proces mora provoditi u skladu sa pravilima mehanizma koordinacije, kao i uz puno poštovanje ustavnog položaja i nadležnosti institucija RS.

Tokom razgovora, predsjednica RS je istakla važnost usaglašenog i harmonizovanog djelovanja svih nadležnih institucija u BiH, kako u domenu evropskih integracija, tako i u sprovođenju reformskih procesa, te dodala da se samo na taj način može obezbijediti efikasno kretanje naprijed i stvaranje boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata, kao i za unapređenje životnog standarda svih građana.