|

Cvijanović sa Inzkom: Republika Srpska u potpunosti za evropske integracije

Cvijanović sa Inzkom: Republika Srpska u potpunosti za evropske integracije
97
F
FENA
17.4.2019. u 12:20
33
komentara
97

dijeljenja
Cvijanović sa Inzkom: Republika Srpska u potpunosti za evropske integracije Foto: M.D./Klix.ba
Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović istakla je da su institucije tog bh. entiteta u potpunosti posvećene procesu evropskih integracija, te dodala da je provođenje izbornih rezultata u Bosni i Hercegovini neophodan uslov za dobijanje kandidatskog statusa za ulazak u Evropsku uniju.
Cvijanović je ovo rekla tokom razgovora s delegacijom OHR-a, koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Navela je da su izbori u BiH održani prije više od šest mjeseci, te da je krajnje vrijeme da se formira novi saziv Vijeća ministara, kao i legitimna vlast na svim nivoima, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

U odvojenom susretu s delegacijom OHR-a razgovarao je i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, koji je istakao činjenicu da je RS, poštujući demokratsku volju građana, u skladu sa zakonom, blagovremo formirala sve organe i institucije, čime je pokazala stabilnost i opredijeljenost za poštivanje evropskih vrijednosti.

Čubrilović je rekao da se svi relevantni nivoi vlasti i svi lideri u RS i Bosni i Hercegovini deklerativno zalažu za evropske integracije i da bi bilo neophodno da se usmjere na pitanja oko kojih postoji konsenzus, a da manje ističu teme oko kojih ne postoji saglasnost entiteta i konstitutivnih naroda, saopćeno je iz entitetskog parlementa.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...