{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cvijanović očekuje usvajanje izmjene Zakona o akcizama

S
20.9.2017. u 21:09
0
56
Cvijanović očekuje usvajanje izmjene Zakona o akcizama
0
Cvijanović očekuje usvajanje izmjene Zakona o akcizama
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je večeras u razgovoru sa izvršnim direktorom belgijsko-holandske konstituence Odbora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Anthonyjem De Lannoyom da Republika Srpska očekuje da budu usvojene izmjene Zakona o akcizama.
Cvijanović je rekla da o tome postoji saglasnost sa Vladom Federacije BiH što je od suštinskog značaja, s obzirom na to da su entiteti nosioci reformskih procesa i ključni akteri u definisanju i implementaciji razvojnih politika, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Sagovornici su tokom sastanka u Banjoj Luci razmijenili mišljenja o aktuelnim temama i aktivnostima u vezi sa ispunjavanjem uslova na osnovu Pisma namjere, sa posebnim akcentom na donošenje zakona o akcizama i zakona o Agenciji za osiguranje depozita na nivou BiH.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i ministar finansija RS Zoran Tegeltija, naglašena je potreba da svi nivoi vlasti u BiH ispunjavaju svoj dio definisanih obaveza kao preduslov za realizaciju aranžmana sa MMF-om, a Cvijanović je ponovila da je Vlade RS pokazala svoju jasnu opredijeljenost da aktivno učestvuje u aranžmanu time što je svoj dio obaveza ispunila u decembru 2016. godine.

"Sagovornici su ocijenili da je neophodno prevazići političke razlike i djelovati konstruktivno u pravcu ispunjavanja uslova iz Reformske agende na koje su se obavezali politički akteri i predstavnici svih nivoa vlasti u BiH", navodi se u saopštenju.

Cvijanović je istakla da politizacija pitanja koja su od suštinskog značaja za razvoj i pokretanje novih investicijskih procesa, a koja je prisutna na nivou BiH, utiče na odnose sa međunarodnim finansijskim institucijama i ugrožava reformske procese koji su važni za sve građane.

U saopštenju se dodaje da su predstavnici MMF-a pružili podršku naporima koje su institucije Republike Srpske pokazale ispunjavajući uslove iz svoje nadležnosti u zadatim rokovima, a tokom sastanka razgovarano je i o drugim aktuelnim temama u finansijskom sektoru i oblasti fiskalne politike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: