|

Cvijanović o sigurnosnoj situaciji u RS: Potpuna sigurnost ne postoji nigdje na planeti

Cvijanović o sigurnosnoj situaciji u RS: Potpuna sigurnost ne postoji nigdje na planeti
288
Klix.ba
23.4.2019. u 12:55
76
komentara
288

dijeljenja
Cvijanović o sigurnosnoj situaciji u RS: Potpuna sigurnost ne postoji nigdje na planeti Foto: D. S./Klix.ba
Predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta RS Željka Cvijanović u povodu ubistva biznismena Slaviše Krunića upitana je da li se osjeća sigurno u RS.
Ona je odgovorila da potpuna sigurnost ne postoji nigdje na planeti, ali da vlade moraju raditi na podizanju stepena sigurnosti.

"Važno je da institucije razvijaju svoje sisteme, mehanizme, alate i elemente te rješavaju probleme ukoliko se oni dese", kazala je Cvijanović.


Ona očekuje da će entitetske vlasti doći do počinilaca ovog krivičnog djela. Na pitanje novinara o rezervnom sastavu policije, ona je rekla da RS smatra kako je to neophodno i da služi kao pomoć redovnoj policiji.

"Nemamo ništa protiv da se rezervni sastav policije uvede u kantonima ili na nivou FBiH. Smatram da veći broj policajaca znači veći stepen sigurnosti", rekla je Cvijanović.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


Kako kaže, MUP RS-a ne želi preuzimati nadležnosti nijedne druge institucije, već želi zaštititi građane i poredak u RS-u. Ona je rekla da se još uvijek razmišlja o procentu rezervista te da smatra kako u tom slučaju treba slijediti evropske prakse.
Prijavi grešku


Komentari (76)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...