Ozbiljne optužbe
79

Cvijanović o izborima: Srbija ima ozbiljne službe, Vučić rekao ono što već znamo

FENA
Željka Cvijanović (Foto: H. M./Klix.ba)
Željka Cvijanović (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović tvrdi da je Srbija ozbiljna država i ima ozbiljne službe te da vlast u tom bh. entitetu već odavno zna ono što je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao o umiješanosti zapadnih sila u izbore u RS.

"Srbija ima razne mogućnosti da dođe do određenih informacija. Sigurna sam da ćemo nakon izbora dobiti te informacije za koje mi već dosta toga i znamo", izjavila je Cvijanović u u Zvorniku komentarišući Vučićevu tvrdnju da "posjeduje frapantne dokaze o miješanju zapadnih sila u izbore u RS", o "čemu će iznijeti dokaze nakon izbora".

Cvijanović je ustvrdila da se Vučić ne miješa u izbore u RS, već institucionalno nastoji da pomogne lokalnim zajednicama u tom bh. entitetu.

"Nažalost, čuli smo člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, koji je upozorio da Srbija ne treba da se miješa u izbore, smatrajući time to što Srbija ovdje izgradi školu, put. Ivanić pri tome nikada nije htio da kaže da se upravo stranci miješaju u izbore u BiH, imaju svoje favorite, upumpavaju sredstva protiv aktuelne vlasti u RS", rekla je Cvijanović.